Inspirasjon

En takk fra Dovre til Dovre

Skrevet av: Navn Navnesen    Publisert: 6.mars 2018
Dovre peisovner har siden 1933 båret det samme navnet som det råe og vakre landskapet som ligger midt i landet. «Da DNT i fjor hadde sitt 150 års-jubileum, slo det oss at vi burde gi en gave til stedet vi i sin tid lånte navnet fra», sier Anette Solheim ved Dovrepeisen i Norge. 

«Med DNT sine 500 hytter og godt over 300.000 medlemmer, regnet vi med at dette ville være en gave som var kjærkommen og som kunne varme mange hjerter og kalde tur-tær.»


Ikke her, men der?

Høsten 2018 tok Dovre kontakt med DNT for å høre om de kunne være interessert i en peis til en av deres mye besøkte hytter i Dovre-området, som bursdagsgave. «Så hyggelig» responderer Jan Erik Reiten, eiendomssjef i DNT umiddelbart. «Vi er faktisk i gang med å planlegge oppgradering av et bygg på Grimsdalshytta der vi trenger ny vedovn. Så en gave til Grimsdalshytta hadde vært hyggelig.»
 
Dovre hadde to kriterier for å gi gaven. Det ene var at ovnen skulle stå på en av av hyttene i Dovre-området, og den andre var at ovnen enten skulle erstattes med en gammel ovn som ikke er rentbrennende eller settes inn i en hytte hvor det ikke var ovn fra før. Etter nærmere ettersyn viste det seg at ovnen på Grimsdalshytta allerede hadde en peisovn, og at denne er rentbrennende. «Jeg synes ikke det er riktig å skifte et allerede rentbrennende ildsted når dere mest sannsynlig har mange ildsteder som ikke er rentbrennende», sier Anette ved Dovrepeisen. «Vi vil gjerne gi noe som kan være et bidrag til et renere miljø. Det er viktig for oss.»
 
Vi brukte de ufremkommelige og snøkledde månedene til å finne en annen DNT-hytte som kunne prydes med en ny peis. Vi endte på hytta, Storeskag, som ligger i Heggenes. Litt sør for Gålå hvor det berømte Per Gynt Spelet med Dovregubbens Hall spilles hver høst.
DEL PÅ:
Dovre%20bloggbilde_mindre_trender2020

Sommertrender 2020

Fokuset på velvære fortsetter. Det fremkommer i materialer og produkter som gir nærhet, til bruk av rolige jordfarger som base.
Dovre%20bloggbilde%20700x516_DNT

En takk fra Dovre til Dovre

«Da DNT i fjor hadde sitt 150 års-jubileum, slo det oss at vi burde gi en gave til stedet vi i sin tid lånte navnet fra», sier Anette Solheim ved Dovrepeisen i Norge.
Dovre%20bloggbilde%201280x448_oppussing

Toppmåneder for oppussing!

Normann har oppussingsdilla. Årlig pusser vi opp for over 60 milliarder kroner. Fire av fem skal pusse opp og store deler av oppussingen skjer i mai og juni.