Viktig å vite

Vurderer du en ny vedovn eller peis?

I Dovre opplever vi stor etterspørsel etter ildsteder, og går du med tanker om å bytte ut gammel vedovn eller kjøpe en ny? Da har du mange gode argumenter for å nettopp gjøre det.
 
 • Vinteren står for døren, og prisen på strøm, gass og olje har gått i været som aldri før.

 • Med en peis eller vedovn er du garantert varme når du selv ønsker det – så lenge du har ved for hånden. Hvis strømmen skulle gå, sørger de for at du fortsatt holder varmen… Og lyser opp i rommet. 
   
 • DOVRE eksporterer 80 % av ovnene sine over hele verden – fra Norge (vårt hovedmarked) til Australia, Japan og Sør-Afrika. Dette gjør at vi er nødt til å utvikle og løpende tilpasse ovnene våre så de oppfyller de strengeste miljøstandardene i verden med hensyn til utslipp av CO2, NOx og fine partikler. FoU-ingeniørene våre, som er helt i teten av forbrenningsteknologien, leter hele tiden etter måter å oppnå forbedringer på disse områdene på.
   
 • Alle energikilder forurenser – direkte eller indirekte. Det kan man ikke komme bort fra – men en DOVRE-ovn garanterer at forurensningen holdes på et minimalt nivå, av hensyn til planeten vår og kommende generasjoner. Hvordan klarer vi dette? Ved å sørge for en optimal innvendig arkitektur i ovnene, flere forbrenningstrinn (en blanding av frisk luft som tilføres utenfra, treffer og antenner forbrenningsgasser som ikke er fullstendig brent opp, flere ganger før de slippes ut i atmosfæren). Dermed blir produktene våre supereffektive: Høy varme, svært lavt vedforbruk, tilnærmet fullstendig forbrenning og dermed optimal utnyttelse av brennverdien.
   
 • Tre er en fornybar energikilde, i motsetning til fossile energikilder som olje, kull og gass. I tillegg er forbrukssyklusen for trevirke langt mer lokal enn andre energikilder, med korte kretsløp, fordeler for lokal økonomi og svært redusert miljøbelastning knyttet til transport.
   
 • Tre er den eneste energikilden med negativ CO2-utslippsbalanse. Trær fanger CO2 gjennom hele levetiden, og kompenserer dermed i stor grad for det de produserer ved forbrenning av en liten del av dem som følge av nødvendig beskjæring- og vedlikeholdsarbeid i skogene våre. En perfekt illustrasjon av naturens syklus.
   
 • Ovnene våre er laget av støpejern av høy kvalitet i støperiet vårt, og vi resirkulerer gamle vedovner når vi produserer nye
   

Besøk en forhandler i dag for å velge deg ut din Dovre-favoritt

DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.