Inspirasjon

Hot or not? – Ihverfall peis

Det er høst og peissesong. I den sammenheng så ser vi på hva som rører seg av nyheter og trender. På grunn av høyere bankrente, matvarepriser og strømpriser – så er det stadig flere som investerer i peis som alternativ oppvarmingskilde. En investering som sparer penger på sikt.
 
De høye prisene påvirker også trendene. Vi skal tenke bærekraft, ombruk og personlig uttrykk – å bruke det man allerede eier og gi det nytt liv. Dette gir liv til arvestykker og gjenbruk som får hedersplassen i stuen. Men når det gjelder ildsted, anbefaler vi å investere i en rentbrennende peisovn som gir bedre varme, lite utslipp og bruker mindre ved enn et gammelt ildsted. Samtidig som du kan velge mellom ulike design og modeller som passer inn i din stue.
 
skjermbilde 2023-11-16 kl  09 43 13

The little cabin, Norway🇧🇻Det enkle, gode hytteliv! Drømmeplassen er en gammel og bitteliten tømmerhytte fra 1947 -helt perfekt for oss! Hytta har strøm, men ikke innlagt vann.
Instagram: @den_lille_hytta

Vi har sjekket med noen interiøreksperter, og ser tre tydelige retninger: 

 

1. «Cottage Core» Fargerik nostalgi

"Cottage core" er en trend som fokuserer på avslappet og romantisk estetikk. Denne stilen kombinerer en bærekraftig tilnærming med en nostalgisk og rustikk følelse. Det skal være fargerikt - med en blanding av mønstre, tekstiler, farger og former som gir et livlig og inviterende hjemmemiljø.
 

 2. Wabi Sabi: Skjønnhet i ufullkommenhet

Wabi sabi er inspirert av den tradisjonelle japanske estetikken som finner skjønnhet i det uperfekte. Den omfavner asymmetri, ujevnheter og ubalanse, både i møbler og interiørartikler. Denne stilen gir rom for å bruke gamle møbler og legge vekt på historien bak hvert element.
 

3. Rolig base med knall detalj

Tydelig er også retningen som omfavner renhet, enkelhet og moderne design. Skulpturelle objekter, resirkulert tre og rolige, dempede farger er nøkkelkomponenter i denne stilen. Basen blir roligere, men kanskje mindre elementer i en sterk kontrastfarge, som for eksempel én vegg eller en sofa. Eller er det kanskje brannmuren?
 
Et ildsted har man i mange år. Dovre har et utvalg med mye nostalgi, men også ildsteder med moderne uttrykk. Ovnene kan fint overleve stilendring i miljøet de står.
For de som har montert inn innsats i eksisterende eller ny peis, kan den med riktige grep følge deg gjennom nye stiler og trender. Betongen kan både males og flislegges – og på den måten bidra til endret stil i stuen din.
 
DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.