Inspirasjon

Utvid sesongen med peis på sommerhytta

Sommerværet i Norge er kjent for å være ustabilt, og det kan oppstå kalde perioder –selv midt i juli. Ved å ha en peis på sommerhytta kan du skape en varm og koselig atmosfære uansett vær. Sånn sett har du også en hytte som er rustet for mer enn bare sommermånedene.

Hvis sommerhytta ikke har pipe, trenger du ikke bekymre deg, siden det er relativt enkelt og billig å montere stålpipe. Stålpipen gir deg også fleksibilitet i plassering av peisen og i tillegg er stålpiper isolert og kan dermed plasseres relativt nærme brennbart materiale. I de aller fleste tilfeller kan pipe og peis monteres samme dag.
 
Hvis du vurderer å bytte ut en gammel peis på hytta, kan sommerhalvåret være et godt tidspunkt. Med varmere temperaturer og flere feriedager tilgjengelig, er det lettere å få tid til et slikt prosjekt. På den måten er du også klar til fyringssesongen når den kommer.
 
Ved valg av peis, må du først og fremst velge en type du liker rent estetisk. Men det er også viktig å velge peis med riktig varmeeffekt, som står i sammenheng med størrelsen på rommet der ildstedet skal monteresHer er to ganske ulike ovner:
- For den lille tradisjonsrike hytta, er Dovre Saga 101 et flott valg. Denne ovnen gir en rustikk sjarm og har også muligheten til å montere en kokeplate på toppen, som betyr at du kan nyte varm kaffe eller te på kjølige morgener.
- Hvis du har en større og mer moderne hytte, vil Dovre Bold 400 være et godt alternativ. Denne ovnen har et buet glassdesign som gir fantastisk innsyn til flammene.
 
Å bruke litt av sommeren til å investere i en varm vinter kan være en smart strategi. Å ha mulighet og tilgang til å felle trær og hugge ved er en god måte å forberede seg på den kommende fyringssesongen. Det er uansett lurt å skaffe ved i god tid før sesongen. Ved å kutte og stable ved om sommeren, kan du sikre en jevn tilførsel av brensel og spare penger på oppvarming i vinterhalvåret.
 
Besøk oss på Instagram. Vi har flere følgere med Dovrepeis, som deler peislivet på hytta. Følg oss i dag og opplev hyttekos på sitt beste! 
DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.