Inspirasjon

I Gjerstad finner du Dovrepeiser høyt oppe i trærne

I Gjerstad Kommune, 40 minutter nord for Kragerø, svever 3 sjarmerende trehytter flere meter over bakken. Og i hjertet av hver hytte er vi så heldige å være representert med en Dovrepeis – som står og varmer, og ønsker nye gjester velkommen.
 

Ideen

Tretopphyttene i Gjerstad eies og drives av ekteparet Åse og Jens, som opprinnelig er fra lokalområdet. De synes det er en fin måte å vise fram bygda si på.
– «Ideen begynte for 7 år siden… Vi hadde en overnatting i tretopphyttene i Ringsaker», sier Åse.
– «Vi ble helt frelst, og allerede dagen etter plukket vi ut stedet der våre tretopphytter skulle bygges. Og siden har hele familien hatt trehytter på hjernen».
skjermbilde 2021-05-27 kl  14 47 18
Trehyttene i Gjerstad:
  • Etablert i 2016 
  • Tre tretopphytter for utleie; Kråkeslottet, Gjørkeredet og Flåklypa
  • Eies og drives av ekteparet Åse og Jens
  • Lokalisert på sørlandet, 30 km nord for Kragerø
  • https://trehyttene.no/

Interiøret

Hyttene er arkitekttegnet og har store vinduer fra gulv til tak som gir gjestene følelsen av å være en del av landskapet. Hyttene er innredet med naturtema – og i alle hyttene vil du finne noen helt unike elementer fra omgivelsene. På spørsmålet om hvorfor valget falt på akkurat Sense og Leon peisovner fra Dovre, svarer Åse at de ønsket seg noen forholdvis små ovner, men med godt innsyn til flammene.
– «Også er jo omdømmet til Dovre peisovner veldig bra, da… Vi ønsker at hyttene skal være beskjedent, men smart innredet – og at interiøret vi velger skal være unikt og av topp kvalitet».
 

Ferietid

For Åse og Jens har Corona-pandemien ført til flere bookinger enn normalt.
– «Flere må finne på ting innenlands, og vi er nå fullbooket hele sommeren!», forklarer Åse.
– «Så nå må vi faktisk helt ut i september for å finne noen ledige hytter. Men så er kanskje det også den fineste tida… når du kan trekke inn med kald nese og roser i kinnene – og varme tærne foran en knitrende peisovn», sier Åse og smiler lurt.
DEL PÅ:
Dovre%20bloggbilde%20700x516

Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober!

Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober!
trender%20Moodboard%202023%20Kari-blogg1

Interiørtrender 2023

Interiørtrender 2023
Hva kan vi forvente av interiørtrender i det kommende året? Bærekraft er fortsatt veldig viktig. Det samme er gjenbruk, som tilfører en retro touch – spesielt på møbler. Fargemessig vil fortsatt det lune og naturlige dominere, men mer dristige farger er på vei inn.
shutterstock_218723122

Fyrer du riktig? Gode tips og triks

Fyrer du riktig? Gode tips og triks
Mange fyrer fortsatt på «gammelmåten», det vil si opptenning av småflis med større vedkubber oppå – gjerne med avispapir i mellom for at det skal ta fyr.