Inspirasjon

I Gjerstad finner du Dovrepeiser høyt oppe i trærne

I Gjerstad Kommune, 40 minutter nord for Kragerø, svever 3 sjarmerende trehytter flere meter over bakken. Og i hjertet av hver hytte er vi så heldige å være representert med en Dovrepeis – som står og varmer, og ønsker nye gjester velkommen.
 

Ideen

Tretopphyttene i Gjerstad eies og drives av ekteparet Åse og Jens, som opprinnelig er fra lokalområdet. De synes det er en fin måte å vise fram bygda si på.
– «Ideen begynte for 7 år siden… Vi hadde en overnatting i tretopphyttene i Ringsaker», sier Åse.
– «Vi ble helt frelst, og allerede dagen etter plukket vi ut stedet der våre tretopphytter skulle bygges. Og siden har hele familien hatt trehytter på hjernen».
skjermbilde 2021-05-27 kl  14 47 18
Trehyttene i Gjerstad:
  • Etablert i 2016 
  • Tre tretopphytter for utleie; Kråkeslottet, Gjørkeredet og Flåklypa
  • Eies og drives av ekteparet Åse og Jens
  • Lokalisert på sørlandet, 30 km nord for Kragerø
  • https://trehyttene.no/

Interiøret

Hyttene er arkitekttegnet og har store vinduer fra gulv til tak som gir gjestene følelsen av å være en del av landskapet. Hyttene er innredet med naturtema – og i alle hyttene vil du finne noen helt unike elementer fra omgivelsene. På spørsmålet om hvorfor valget falt på akkurat Sense og Leon peisovner fra Dovre, svarer Åse at de ønsket seg noen forholdvis små ovner, men med godt innsyn til flammene.
– «Også er jo omdømmet til Dovre peisovner veldig bra, da… Vi ønsker at hyttene skal være beskjedent, men smart innredet – og at interiøret vi velger skal være unikt og av topp kvalitet».
 

Ferietid

For Åse og Jens har Corona-pandemien ført til flere bookinger enn normalt.
– «Flere må finne på ting innenlands, og vi er nå fullbooket hele sommeren!», forklarer Åse.
– «Så nå må vi faktisk helt ut i september for å finne noen ledige hytter. Men så er kanskje det også den fineste tida… når du kan trekke inn med kald nese og roser i kinnene – og varme tærne foran en knitrende peisovn», sier Åse og smiler lurt.
DEL PÅ:
Skjermbilde%202021-06-08%20kl_%2012_04_16_v2

Et stykke Dovre midt i «fargeriket»

Et stykke Dovre midt i «fargeriket»
Å åpne Instagramprofilen til @bypiapei er som å åpne smågodtposen når du har lavt blodsukker. Fullt av farger og du har lyst på alt – og mer.
Skjermbilde%202021-05-27%20kl_%2013_51_30_croppet

I Gjerstad finner du Dovrepeiser høyt oppe i trærne

I Gjerstad finner du Dovrepeiser høyt oppe i trærne
I Gjerstad Kommune, 40 minutter nord for Kragerø, svever 3 sjarmerende trehytter flere meter over bakken. Og i hjertet av hver hytte er vi så heldige å være representert med en Dovrepeis – som står og varmer...
Dovre%20bloggbilde%201280x448_oppussing

Toppmåneder for oppussing!

Toppmåneder for oppussing!
Normann har oppussingsdilla. Årlig pusser vi opp for over 60 milliarder kroner. Fire av fem skal pusse opp og store deler av oppussingen skjer i mai og juni.