Inspirasjon

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

I 2015, 68 år etter at tømmerhytta i Vågan i Lofoten stod splitter ny, overtok Ranveig og Henrik. ”Strøm og peis, men ikke innlagt vann – helt perfekt for oss», var tankene som fôr gjennom hodet til Ranveig før de tok den endelige avgjørelsen.


ALLSIDIG

Ekteparet bor i en liten bygd 1,5 timers kjøretur lenger vest i Lofoten. Den korte avstanden og allsidigheten hytteområdet byr på, gjør at hytta får mye besøk. Ranveig forklarer ivrig, slik at hun er helt sikker på at vi forstår:
– ”Det er nærhet til flotte tilrettelagte turløyper, mange flotte fjelltopper for topptur både til fots og på ski, flere flotte fiskevann, også ligger slalåmbakken like ved.” Hun avbryter nesten seg selv:
– ”I tillegg er det kun en 30 minutters spasering til sentrum og restauranter. Hyttas beliggenhet ALT!” Vi er absolutt overbevist.

skjermbilde 2023-11-16 kl  09 42 06

The little cabin, Norway🇧🇻
Det enkle, gode hytteliv! Drømmeplassen er en gammel og bitteliten tømmerhytte fra 1947 -helt perfekt for oss! Hytta har strøm, men ikke innlagt vann.

Instagram: @den_lille_hytta


OPPGRADERINGER

Ekteparet pakker bilen for hyttetur nesten hver eneste helg. Hytta ble bygget i 1947, og var ganske så sliten da Ranveig og Henrik overtok for 8 år siden. Hytta sine sennepsgule vegger og kongeblåe tak falt ikke i smak og gjorde at malerkost og -spann var det første prosjektet som ble satt i gang. En stor, ineffektiv peis ble også snarlig revet. Og inn flyttet isteden en Dovre peisovn. Ønsket var en peisovn som varmet godt og som hadde stort vindu med godt innsyn til flammene.
– ”Den gir deilig varme på kjølige dager, og er mye brukt både høst og vinter!”ER DERE FERDIGE NÅ?

– ”Nei, vi blir aldri ferdig...men det er heller ikke det vi jager etter.” forteller Ranveig med lav hyttepuls.
– ”Vi koser oss med prosjektene underveis. Det er en del av tilværelsen her på hytta.... Litt prosjekter og MASSE kos”. På spørsmålet om det er noen nye prosjekter på gang, får vi listet opp at hyttas vinduer står først for tur, og at også nytt gulv i stuedelen står høyt på ønskelista.
– «Helt Perfekt – og lykke til» sier vi.dovre bloggbilde 1280x448 denlillehytta

DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.