Nyheter

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø. Det benyttes gjerne mer solide gjenstander av godt håndverk, og vi går gjerne for gjenbruk og vintage når vi skal finne de. Bruk- og kast-mentaliteten fungerer ikke lenger, og vi velger ting vi vil ha med oss i mange år – gjerne fra naturen.

FØLG HJERTET
Konsekvensen av dette er at innredningsstilen vår blir mer personlig og unik. Vi følger hjertet mer når vi innreder. Og DET er viktig når du velger peis også. Velg en peis som akkurat DU liker. Når du velger en peis eller en peisovn, tar du et valg som skal vare lenge, kanskje for resten av livet. 

Noen av trendene innen peisdesign har endret seg etter to år med pandemi, og vi var tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden vår hjemme. Vi endret behovene våre og trengte nye og bedre løsninger i innredningen. Størrelsen på TV’en har vokst betraktelig på kort tid, og sånn har det også vært med størrelsen på ildstedet. Vi ser ofte at lengden eller høyden på peisen har økt, og ikke lenger bare har en tradisjonell, kvadratisk form. 

Det harde, kantede uttrykket beveger seg mer mot de organiske, runde formene. Noen ønsker et tydelig blikkfang og vil ha et skikkelig statement-objekt hjemme.

Etter at flere fortsetter å jobbe på hjemmekontor, har det også dukket opp et behov i form av at en trenger et mer skjermet område å oppholde seg. En peisvegg kan fylle denne funksjonen ved å fungere som en romdeler.

Samtidig har plassbesparende ildsteder også blitt et populært valg. Mange har fått et større fokus på bedre utnyttelse av hver kvadratmeter. 

Mye glass og innsyn til flammene og gjerne at ildstedet er i en enkel utførelse, laget i naturlige og nøytrale materialer for å gi alt fokus til flammene.

Med dagens rekordhøye strømpriser har mange av oss blitt ekstra bevisste på vedfyring som varmekilde. En moderne peis eller ovn er både en effektiv, strømsparende, og miljøvennlig varmekilde. Mange av de nye modellene fra Dovre er rentbrennende ovner med katalysator, som gir både langvarig og miljøvennlig oppvarming, og reduserer utslipp og utgifter til fyring.Med tidløst design og smarte løsninger i fokus har vi lagt til rette for at du kan finne din drømmepeis, og ha glede av den i mange år fremover. 

 
sf1- 0029 2575cbs 3sided hd

Dovre 2575 CBS

En moderne peisinnsats med flat topp. Varmen spres ut gjennom ventilasjonsrister som monteres over peisen, og luft som tas inn under peisen. I tillegg betydelig strålevarme fra glass. Peisen kan leveres enten med kun frontinnsyn, eller også med sidevindu på en eller begge sider.

Mer informasjon

saga101 atmospherical picture 1

 

 

Dovre Saga 101 – NYHET!

Plassbesparende vedovn som gir et godt innsyn til flammene. Dekorert med bilde fra det tradisjonelle eventyret om de tre bukkene bruse. Vedovnen passer godt i en mindre bolig eller på hytta. På toppen av ovnen kan det monteres kokeplate, slik at du kan holde kaffen varm på kjølige morgener.

Mer informasjon​

saga107 atmospherical picture 1

Dovre Saga 107 – NYHET!

Plassbesparende, liten og nett. Med et vertikalt stort vindu. Totalt syv vinduer for godt innsyn til flammene. En praktisk og klassisk støpejernsovn som passer godt på hytta eller i mindre boliger. Ovnen har som kokeplate som ekstrautstyr, og den skaper en varm og koselig atmosfære i rommet. 


Mer informasjon
vintage35

DOVRE Vintage 35

Dovre Vintage-serien er designet med retroelementer som vi kjenner igjen fra 70-tallet. Designet og den brede utsikten til flammene gjør at denne peisovnen setter et særpreg på interiøret. Vintage er en rentbrennende peisovn, og den laget i solid støpejern slik Dovre har produsert sine ovner siden 1933. Som tillegg kan du velge mellom sort lakk eller emaljert overflate.

Mer informasjon
   
blank  
blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.