Inspirasjon

5 viktige ting å tenke på når du kjøper ny ovn

En Dovrepeis er laget for å være et naturlig samlingspunkt, en miljøvennlig oppvarmingskilde og en del av interiøret. Med Dovre kan du med enkle grep få noe helt nytt.


1. Rommets størrelse

I prinsippet kan de fleste rom ha et ildsted, forutsatt at det finnes avtrekk, dvs skorstein, og takhøyden ikke er lavere enn 2,4 m. Det er viktig at du beregner et ildsted som gir riktig varme i forhold til størrelsen på rommet. Beregn rundt 80W per m² hvis ildstedet skal være hovedoppvarmingskilde, halvparten holder hvis den skal være et supplement (tilleggsvarme).


2. Skorstein og brannmur

Skorsteinen er ildstedets motor, og konstruksjon og trekk avgjør hvor godt ildstedet vil brenne og varme. Det viktigste er at skorsteinen er tett, høy nok (over 4 m) og at brannmuren er riktig dimensjonert. Er du usikker på dette, kan det kommunale Feiervesenet (sjekk på nettet) eller din forhandler gi deg noen tips.


3. Plassering

Du bør tenke igjennom hvordan rommet skal brukes og at ildstedet kan sees og kjennes fra det stedet i rommet hvor du tilbringer mest tid. En TV er lettere å flytte rundt på enn en ovn...


4. Velg riktig type

Dovre har vært originalen siden 1933 og gir deg flere måter å realisere drømmene dine på. En peisovn med stor glassdør, (er en mellomting mellom peis og ovn), gir deg perfekt innsyn til bålet. En vedovn er en klassisk måte å skape stemning og varme på, både hjemme og på hytta. Peisinnsats gir deg muligheten til å mure din egen drømmepeis. Dovre har utvalget, du har mulighetene!


5. Praktiske tips

Noen liker å montere ildstedet selv, andre vil ha hjelp. Lytt til din Dovre-forhandler, de vet hva som blir best og kan anbefale deg riktig montør for jobben. Husk at gassovner/peiser er søknadspliktige. Skaff deg riktig søknadsskjema hos ditt stedlige bygningsråd eller hos feiervesenet. Og til slutt; les alltid monteringsveiledningen grundig FØR du påbegynner arbeidet.

Kontakt din forhandler i dag, og opplev at fornyelse er en drøm med Dovre, verdens eldste peisprodusent!
DEL PÅ:
Dovre%20blogg%20utlistning_hoysesongfjellhytter

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen

Få hytte-inspirasjon på @dovrepeisen
Vi har samlet noen av våre stilsikre og trofaste hytte-følgere fra Instagram. Bli inspirert >
Dovre%20bloggbilde%20700x516_denlillehytta2

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”

Gammelt, lite og ujålete. –”Helt perfekt”
Ved

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.

Bærekraftig. Personlig. Retro. Plassbesparende. Naturlig.
Interiørtrendene i 2022 legger vekt på å ta mer bærekraftige valg – å være bevisst på klima og miljø.