Inspirasjon

5 viktige ting å tenke på når du kjøper ny ovn

En Dovrepeis er laget for å være et naturlig samlingspunkt, en miljøvennlig oppvarmingskilde og en del av interiøret. Med Dovre kan du med enkle grep få noe helt nytt.


1. Rommets størrelse

I prinsippet kan de fleste rom ha et ildsted, forutsatt at det finnes avtrekk, dvs skorstein, og takhøy - den ikke er lavere enn 2,4 m. Det er viktig at du beregner et ildsted som gir riktig varme i forhold til størrel - sen på rommet. Beregn rundt 80W per m² hvis ildstedet skal være hovedoppvarmingskilde, halvpar - ten holder hvis den skal være et supplement (tilleggsvarme).


2. Skorstein og brannmur

Skorsteinen er ildstedets motor, og konstruksjon og trekk avgjør hvor godt ildstedet vil brenne og varme. Det viktigste er at skorsteinen er tett, høy nok (over 4 m) og at brann - muren er riktig dimensjonert. Er du usikker på dette, kan det kommu - nale Feiervesenet (sjekk på nettet) eller din forhandler gi deg noen tips.


3. Plassering

Du bør tenke igjennom hvordan rommet skal brukes og at ildstedet kan sees og kjennes fra det stedet i rommet hvor du tilbringer mest tid. En TV er lettere å flytte rundt på enn en peis...


4. Velg riktig type

Dovre har vært originalen siden 1933 og gir deg flere måter å re - alisere drømmene dine på. En peisovn med stor glassdør, (er en mellomting mellom peis og ovn), gir deg perfekt innsyn til bålet. En vedovn er en klassisk måte å skape stemning og varme på, både hjemme og på hytta. Peisinnsats gir deg muligheten til å mure din egen drømmepeis, eller sette opp en elementpeis. Dovre har utvalget, du har mulighetene!


5. Praktiske tips

Noen liker å montere ildstedet selv, andre vil ha hjelp. Lytt til din Dovre-forhandler, de vet hva som blir best og kan anbefale deg riktig montør for jobben. Husk at gassovner/peiser er søk - nadspliktige. Skaff deg riktig søknadsskjema hos ditt stedlige bygningsråd eller hos feiervesenet. Og til slutt; les alltid monterings - veiledningen grundig FØR du påbegynner arbeidet.

Kontakt din forhandler i dag, og opplev at fornyelse er en drøm med Dovre, verdens eldste peisprodusent!
DEL PÅ:
trender%20Moodboard%202023%20Kari-blogg1

Interiørtrender 2023

Interiørtrender 2023
Hva kan vi forvente av interiørtrender i det kommende året? Bærekraft er fortsatt veldig viktig. Det samme er gjenbruk, som tilfører en retro touch – spesielt på møbler. Fargemessig vil fortsatt det lune og naturlige dominere, men mer dristige farger er på vei inn.
shutterstock_218723122

Fyrer du riktig? Gode tips og triks

Fyrer du riktig? Gode tips og triks
Mange fyrer fortsatt på «gammelmåten», det vil si opptenning av småflis med større vedkubber oppå – gjerne med avispapir i mellom for at det skal ta fyr.
Interi%C3%B8r%20540w

Vurderer du en ny vedovn eller peis?

Vurderer du en ny vedovn eller peis?
I Dovre opplever vi stor etterspørsel etter ildsteder, og går du med tanker om å bytte ut gammel vedovn eller kjøpe en ny? Da har du mange gode argumenter for å nettopp gjøre det.