Markedets minste vedovner

Markedets minste vedovn – effektiv oppvarming i kompakt design

 
Dovrepeisen tilbyr et utvalg mindre vedovner som kombinerer effektiv oppvarming med sjarmerende design. Disse rentbrennende og koselige vedovnene er skreddersydd for små rom eller som tilleggsvarme i større rom – og passer perfekt både hjemme og på hytta. Har du liten plass og er ute etter markedets minste vedovn, som samtidig gir effektiv varme? Les videre! 

 

Effektiv og pålitelig varme i miniatyr

Vi nordmenn er vant til kalde vintre, så selv om man ønsker seg markedets minste vedovn, er det høye krav til varmeeffekten. Våre minste vedovner gir mellom 3500 og 10000 W, og våre to minste modeller kan utvides med et etasjestykke som øker varmeeffekten med opptil 1000 W.
 
Dersom du vurderer å bytte ut en eldre ovn hjemme eller på hytta kan det være mye å hente på å investere i en av våre minste vedovner. En ny og rentbrennende ovn har en virkningsgrad på 75–80 %, mens eldre ovner kun har en virkningsgrad på rundt 40 %. En ny vedovn gir dermed en betydelig reduksjon av vedforbruket sammenlignet med gamle ovner – og minimalt med varme går til spille.
 
Dette er våre minste vedovner:
 
 

DOVRE 100/120 CBS

100/120 CBS er den minste av våre vedovner, og kanskje markedets minste vedovn? En kompakt og rentbrennende vedovn, ideell for mindre miljøer, men den fungerer også utmerket som tilleggsvarme i større rom. Med sin effektivitet og sjarmerende utforming er dette det ideelle valget for de som ønsker en varm og innbydende atmosfære, selv når plassen er begrenset. Dersom man investerer i et etasjestykke vil varmeeffekten øke med opptil 1000 W.
 
Mål: B 34 cm, H 62 cm, D 51,5 cm
Energiklasse: A
Varmeeffekt: 2600–4000 W, som kan økes med 1000 W ved bruk av etasjestykke
 
Les mer her
 
 

DOVRE 40/45 CBS

Dette er en av våre minste vedovner – en oppdatert versjon av den tradisjonsrike ovnen med motiv fra Bukkene Bruse. Vedovnen har en glassdør som gir godt innsyn til bålet. Den leveres i lakkert utgave, og kan leveres med 1 eller 2 kokeplater som ekstrautstyr, så holdes kaffen varm selv om det er kaldt ute. Med etasjestykke vil varmeeffekten øke med inntil 1000 W.
 
Mål: B 35 cm, H 71,5 cm, D 60 cm
Energiklasse: A
Varmeeffekt: 6000–7000 W, som kan økes med 1000 W ved bruk av etasjestykke
 
Les mer her
 
 

DOVRE SAGA 107

Denne praktiske og klassiske vedovnen i støpejern har et modernisert uttrykk med et stort vindu i front, og tre små på hver side. Ovnen passer godt på hytta eller i mindre boliger, og kan leveres med kokeplate som ekstrautstyr. Med totalt syv vinduer som gir godt innsyn til flammene skapes en varm og koselig atmosfære i rommet.
 
Mål: B 41,5 cm, H 73 cm, D 58 cm
Energiklasse: A
Varmeeffekt: 3500–10000 W
 
Les mer her
 
 

DOVRE SAGA 101

Denne kompakte vedovnen er en modernisert utgave av Dovre 40/45 CBS. Den er fremdeles liten og nett, og har et større vindu som gir bedre innsyn til flammene, og mer peisfølelse. Motivet på sidene er fra Bukkene Bruse, men i en mer abstrahert og renlinjet stil. Vedovnen er plassbesparende, og kan passe godt både i mindre boliger og på hytta. Kan leveres med kokeplate.
 
Mål: B 41,5 cm, H 73 cm, D 58 cm
Energiklasse: A+
Varmeeffekt: 3500–10000 W
 
Les mer her
dovre-bold300-bakg
bold-300-miljo-dovrepeisen

DOVRE BOLD 300

dovre-100cbs-bkg
dovre-100cbs-miljo1

DOVRE 100/120 CBS

Dovre%20101_siden_Produktbilde
101_Produktbilde_rollover%20640

DOVRE 101/121 CBS

NYHET

Rentbrennede teknologi og energieffektivitet

Dovrepeisens minste vedovner er designet med fokus på energieffektivitet og miljøvennlighet, og i tråd med kravene til økodesign, som legger vekt på å redusere negativ miljøpåvirkning gjennom hele produktets livssyklus. Ved bruk av rentbrennende teknologi og materialer av høy kvalitet, gir disse ovnene effektiv oppvarming samtidig som de reduserer miljøpåvirkningen. Rentbrennende vedovner har avanserte forbrenningssystemer som resulterer i mer effektiv forbrenning og langt mindre utslipp sammenlignet med tradisjonelle ovner. Alle våre produkter har energiklasse A eller A+, også våre minste vedovner.
 
Våre minste vedovner forener gammeldags sjarm med moderne innovasjon. Dobbelt forbrenning gir renere varme, reduserer svevestøv med opptil 90 %, og gir 40 % besparelser i fyringsbudsjettet. Som helstøpte tradisjonsbærere fra verdens eldste peisprodusent, gir Dovre vedovner lun varme og en herlig knitrende lyd i en tidløs norsk utforming. Med en kompakt og sjarmerende Dovre vedovn vil alle garantert føle seg hjemme.
 
Og dersom du ønsker følelsen av gammeldags hyttesjarm velger du en av våre minste vedovner med det tradisjonsrike Bukkene Bruse-motivet på sidene.
 
Dovrepeisens minste vedovner er den perfekte balansen mellom funksjonalitet, design og hjemmekoselig stemning.
To av våre minste vedovner: DOVRE SAGA 107 og DOVRE 100/120 CBS

Alle våre minste vedovner har et kompakt design og gir god varmeeffekt. Så spørsmålet er om du foretrekker en moderne eller tradisjonell stil? Valget er ditt!

Nøkkelinformasjon


Kompakt design:
Dovrepeisen tilbyr noen av markedets minste vedovner i kompakt størrelse, som passer perfekt for mindre boliger, på hytta, og ellers der det er begrenset med plass. De kan også fungere godt som ekstra oppvarming i større rom.
 
Energieffektivitet:
Med effektiv forbrenningsteknologi oppnår Dovrepeisens minste vedovner en kostnadseffektiv oppvarming og bidrar til å redusere strømforbruket.
 
Rentbrennende teknologi:
Dovre AS har engasjert seg i forskning og utvikling i samarbeid med SINTEF Energi AS og Norges forskningsråd. Resultatet av dette arbeidet er at Dovre nå kan levere noen av verdens mest avanserte ildsteder. Partikkelutslippene er redusert med over 75 %, sammenlignet med ildsteder produsert før 1998. Det er allikevel rundt 1,5 millioner gamle ovner rundt omkring i de norske hjem og hytter. Kanskje det er på tide å bytte ut en gammel ovn med en av våre minste vedovner?
 
Høyeste energiklasse:
Med energiklasse A eller A+ oppnår våre minste vedovner høy energieffektivitet, noe som reduserer både strømforbruket og miljøpåvirkningen. Det betyr også at vi designer våre vedovner etter kravene til økodesign, med mål om å redusere negativ miljøpåvirkning gjennom hele produktets livssyklus, både under produksjon og i bruk over mange år.
 
Materialkvalitet:
Støpejernskonstruksjon sikrer lang levetid og jevn varmefordeling, noe som gjør Dovrepeisens minste vedovner til en pålitelig investering. Og visste du at vi vi resirkulerer gamle vedovner når vi produserer nye?
 
Tilleggsutstyr:
Flere av våre minste vedovner kan leveres med etasjestykke som øker varmeffekten, og også bidrar til å gi vedovnen en sjarmerende og tradisjonell stil. Dersom du liker å koke kaffe eller varme vann på gamlemåten kan du velge en av våre minste vedovner som kan leveres med kokeplater som tilbehør.
 
Vedlengde:
Våre minste vedovner har noe ulik vedkapasitet, med vedlengde fra 30 til 40 cm.
 
 

Vi har også kompakte peisovner

Vi leverer også peisovner i mindre størrelser, både i tradisjonelt og mer moderne design. Peisovnene har større vinduer som gir godt innsyn til flammene, og kombinerer dermed den stemningsfulle peisopplevelsen med god varmeeffekt. Du kan utforske vårt utvalg av peisovner her.

FINN DIN FORHANDLER

5 viktige ting å tenke på når du kjøper ny ovn
blog-01
blog-04

bli inspirert

Følg oss på instagram, facebook og pinterest og se bilder av våre peisiovner, vedovner og peisinnsatser