DovreLogo2018
DovreLogo2018
Viktig å vite

Trekkforhold for peis og peisovner

En Dovrepeis er koselig på kalde dager, men synes du at det er for mye bryderi å tenne opp? Får du ofte sot på glasset? Eller får du røykutslag og sot i stuen?

Dette skyldes ofte dårlig eller manglende trekk i skorsteinen.

Exodraft røyksugere skaper ordentlig trekk i skorsteinen og gir deg mye større mulighet til å installere ovnen din der du helst vil ha den.


Et røyksugersystem forhindrer:

  • dårlig forbrenning
  • kondens i skorsteinen
  • røykutslag
  • opptenningsproblemer
  • soting
  • uøkonomisk forbrenning
  • uforbrente gasser
  • ulykker med kullosforgiftning
  • skorsteinsbrann

Vi gjorde huset røykfritt på en ettermiddag


Da vi flyttet inn, var det viktig for oss å få en skikkelig vedovn. Den skulle kunne varme opp hele huset og på den måten fungere som den primære varmekilden. 

Vedovnen har vært i bruk daglig, men vi opplevde ofte at røyken trakk inn i stuen, og glassrutene i ovnen fort ble sotete – for ikke å snakke om at det kom svarte sotskygger opp langs veggen bak ovnen.
Det viste seg at vi i jakten på å finne den største og beste vedovnen ikke hadde tatt høyde for et mulig misforhold mellom dimensjonen på skorsteinen og størrelsen på ovnen.
Dessuten ligger huset i le av noen store trær, noe som under forskjellige værforhold kan gi dårlig trekk i skorsteinen og gjøre det vanskelig og røykfullt å tenne opp.
Vi ble anbefalt å løse problemet med en Exodraft røyksuger med tilhørende trådløs styring. Vi brukte en ettermiddag på å installere røyksugeren selv.
Den trådløse styringen leveres standard med 5 meter ledning og helsveiset plugg og vi hadde en stikkontakt innenfor rekkevidde.
Vi har nå brukt røyksugeren i et par måneder – og vi kan love at det virker.

Det er veldig effektivt, og vi opplever ikke lenger at det kommer røyk og støv ut i stuen når vi åpner ovnsdøren. Vi kan simpelthen se askestøvet fyke opp gjennom skorsteinen...
Og det skal også nevnes at ilden i ovnen er mye koseligere når vi kan se den gjennom glassruten.
DEL PÅ:
Skjermbilde%202021-06-08%20kl_%2012_04_16_v2

Et stykke Dovre midt i «fargeriket»

Å åpne Instagramprofilen til @bypiapei er som å åpne smågodtposen når du har lavt blodsukker. Fullt av farger og du har lyst på alt – og mer.
Skjermbilde%202021-05-27%20kl_%2013_51_30_croppet

I Gjerstad finner du Dovrepeiser høyt oppe i trærne

I Gjerstad Kommune, 40 minutter nord for Kragerø, svever 3 sjarmerende trehytter flere meter over bakken. Og i hjertet av hver hytte er vi så heldige å være representert med en Dovrepeis – som står og varmer...
Dovre%20bloggbilde%201280x448_oppussing

Toppmåneder for oppussing!

Normann har oppussingsdilla. Årlig pusser vi opp for over 60 milliarder kroner. Fire av fem skal pusse opp og store deler av oppussingen skjer i mai og juni.