Inspirasjon

Trender i høst

Trender oppdateres ofte raskere enn den nymalte veggen din rekker å tørke. Trender nå bringer deg kanskje nærmere noe mer tidløst og klassisk.

Dropp de kalde fargene
Trender nå går mot varmere naturfarger. De nye, varme jordfargene er perfekte for å skape en rustikk, lun og hyggelig atmosfære, mens mange foretrekker mer dempede varianter – eksempelvis créme, hemp og eggeskall.
 
Noen velger å satse helt og fullt på varme og mettede hovedfarger, mens andre foretrekker bare å krydre med litt varme toner.

Høy komfort
Å kjøre en ren retrostil i hjemmet – eller skape «kjølige» rom med bare ett uttrykk og én stil – er på vei ut. Nå bør du heller legge vekt på de mykeste teppene og en sofa som er så komfortabel at du kan tilbringe en evighet i den. Myke tekstiler – grove, tykke og tynne – demper romklang og gjør rommet lunere.
 
En peis, peisovn eller vedovn vil tilføre ethvert rom både komfort og trivsel – i form av lyden fra knitrende ved, et fascinerende flammebilde og lun varme. Her finner du produkter og tips om valg.

Vær litt bohem
Tenk mer bohemsk, og bruk gjerne bærekraftige materialer, håndlagde gjenstander av leire, rispapir og treverk. Flettverk får også sin renessanse, og kombinert med andre materialer skaper det et originalt og spennende uttrykk.


Tenk at interiøret ditt skal bringe deg i nærere kontakt med naturen – ta gjerne i bruk flere naturmaterialer – som lin, ull, stein og treverk!
 
Å være litt bohemsk er ingen motsetning til å være miljøvennlig – snarere tvert imot. Har du en gammel ovn hjemme, så kan du finne ut hvorfor du bør bytte den ut her.

La deg inspirere av naturen Det slår aldri feil å hente inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren. Vegger og møbler med synlig trestruktur, beiset i varme toner, er både hyggelig og moderne.
 
Varme farger, og valg av materialer og overflater med struktur tilfører rommet en naturlighet, og er viktig for å lage en lun og avslappet atmosfære. Kontraster skaper luftighet – samtidig som det gir farger, materialer og møbler et ekstra løft.
 
Med disse tankene er du på rett vei. Lykke til!
 
DEL PÅ:
Dovre%20bloggbilde_mindre_trender2020

Sommertrender 2020

Fokuset på velvære fortsetter. Det fremkommer i materialer og produkter som gir nærhet, til bruk av rolige jordfarger som base.
Dovre%20bloggbilde%20700x516_DNT

En takk fra Dovre til Dovre

«Da DNT i fjor hadde sitt 150 års-jubileum, slo det oss at vi burde gi en gave til stedet vi i sin tid lånte navnet fra», sier Anette Solheim ved Dovrepeisen i Norge.
Dovre%20bloggbilde%201280x448_oppussing

Toppmåneder for oppussing!

Normann har oppussingsdilla. Årlig pusser vi opp for over 60 milliarder kroner. Fire av fem skal pusse opp og store deler av oppussingen skjer i mai og juni.