Inspirasjon

Trender i høst

Trender oppdateres ofte raskere enn den nymalte veggen din rekker å tørke. Trender nå bringer deg kanskje nærmere noe mer tidløst og klassisk.

Dropp de kalde fargene
Trender nå går mot varmere naturfarger. De nye, varme jordfargene er perfekte for å skape en rustikk, lun og hyggelig atmosfære, mens mange foretrekker mer dempede varianter – eksempelvis créme, hemp og eggeskall.
 
Noen velger å satse helt og fullt på varme og mettede hovedfarger, mens andre foretrekker bare å krydre med litt varme toner.

Høy komfort
Å kjøre en ren retrostil i hjemmet – eller skape «kjølige» rom med bare ett uttrykk og én stil – er på vei ut. Nå bør du heller legge vekt på de mykeste teppene og en sofa som er så komfortabel at du kan tilbringe en evighet i den. Myke tekstiler – grove, tykke og tynne – demper romklang og gjør rommet lunere.
 
En peis, peisovn eller vedovn vil tilføre ethvert rom både komfort og trivsel – i form av lyden fra knitrende ved, et fascinerende flammebilde og lun varme. Her finner du produkter og tips om valg.

Vær litt bohem
Tenk mer bohemsk, og bruk gjerne bærekraftige materialer, håndlagde gjenstander av leire, rispapir og treverk. Flettverk får også sin renessanse, og kombinert med andre materialer skaper det et originalt og spennende uttrykk.


Tenk at interiøret ditt skal bringe deg i nærere kontakt med naturen – ta gjerne i bruk flere naturmaterialer – som lin, ull, stein og treverk!
 
Å være litt bohemsk er ingen motsetning til å være miljøvennlig – snarere tvert imot. Har du en gammel ovn hjemme, så kan du finne ut hvorfor du bør bytte den ut her.

La deg inspirere av naturen Det slår aldri feil å hente inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren. Vegger og møbler med synlig trestruktur, beiset i varme toner, er både hyggelig og moderne.
 
Varme farger, og valg av materialer og overflater med struktur tilfører rommet en naturlighet, og er viktig for å lage en lun og avslappet atmosfære. Kontraster skaper luftighet – samtidig som det gir farger, materialer og møbler et ekstra løft.
 
Med disse tankene er du på rett vei. Lykke til!
 
DEL PÅ:
Dovre_forsidebanner_firegrunner-front

Fire grunner til å fyre i ildstedet

Fire grunner til å fyre i ildstedet
Snart er det høstferie og søndag er det Vedfyringens dag. Med rekordhøye strømpriser, dårlig vær og kulde som nærmer seg, frister det å sette seg ned og finne roen foran flammene.
Dovre_forsidebanner_fyr-blogg

Slik får du fyr i ildstedet

Slik får du fyr i ildstedet
Nordmenn elsker vedfyring og mange fyrer jevnt i ildstedet gjennom vinteren. Men hvordan få fyr i ildstedet på mest effektiv måte?
Dovre_forsidebanner_skorstein-blogg

Hvordan brannsikre skorsteinen

Hvordan brannsikre skorsteinen
Det varmer godt for både kropp og sjel når veden spraker. Her er tipsene til hvordan du fyrer på en trygg og sikker måte.