Viktig å vite

Trekkforhold for peis og peisovner

En Dovrepeis er koselig på kalde dager, men synes du at det er for mye bryderi å tenne opp? Får du ofte sot på glasset? Eller får du røykutslag og sot i stuen?

Dette skyldes ofte dårlig eller manglende trekk i skorsteinen.

Exodraft røyksugere skaper ordentlig trekk i skorsteinen og gir deg mye større mulighet til å installere ovnen din der du helst vil ha den.


Et røyksugersystem forhindrer:

  • dårlig forbrenning
  • kondens i skorsteinen
  • røykutslag
  • opptenningsproblemer
  • soting
  • uøkonomisk forbrenning
  • uforbrente gasser
  • ulykker med kullosforgiftning
  • skorsteinsbrann

Vi gjorde huset røykfritt på en ettermiddag


Da vi flyttet inn, var det viktig for oss å få en skikkelig vedovn. Den skulle kunne varme opp hele huset og på den måten fungere som den primære varmekilden. 

Vedovnen har vært i bruk daglig, men vi opplevde ofte at røyken trakk inn i stuen, og glassrutene i ovnen fort ble sotete – for ikke å snakke om at det kom svarte sotskygger opp langs veggen bak ovnen.
Det viste seg at vi i jakten på å finne den største og beste vedovnen ikke hadde tatt høyde for et mulig misforhold mellom dimensjonen på skorsteinen og størrelsen på ovnen.
Dessuten ligger huset i le av noen store trær, noe som under forskjellige værforhold kan gi dårlig trekk i skorsteinen og gjøre det vanskelig og røykfullt å tenne opp.
Vi ble anbefalt å løse problemet med en Exodraft røyksuger med tilhørende trådløs styring. Vi brukte en ettermiddag på å installere røyksugeren selv.
Den trådløse styringen leveres standard med 5 meter ledning og helsveiset plugg og vi hadde en stikkontakt innenfor rekkevidde.
Vi har nå brukt røyksugeren i et par måneder – og vi kan love at det virker.

Det er veldig effektivt, og vi opplever ikke lenger at det kommer røyk og støv ut i stuen når vi åpner ovnsdøren. Vi kan simpelthen se askestøvet fyke opp gjennom skorsteinen...
Og det skal også nevnes at ilden i ovnen er mye koseligere når vi kan se den gjennom glassruten.
DEL PÅ:
Dovre_forsidebanner_firegrunner-front

Fire grunner til å fyre i ildstedet

Fire grunner til å fyre i ildstedet
Snart er det høstferie og søndag er det Vedfyringens dag. Med rekordhøye strømpriser, dårlig vær og kulde som nærmer seg, frister det å sette seg ned og finne roen foran flammene.
Dovre_forsidebanner_fyr-blogg

Slik får du fyr i ildstedet

Slik får du fyr i ildstedet
Nordmenn elsker vedfyring og mange fyrer jevnt i ildstedet gjennom vinteren. Men hvordan få fyr i ildstedet på mest effektiv måte?
Dovre_forsidebanner_skorstein-blogg

Hvordan brannsikre skorsteinen

Hvordan brannsikre skorsteinen
Det varmer godt for både kropp og sjel når veden spraker. Her er tipsene til hvordan du fyrer på en trygg og sikker måte.