Inspirasjon

Et stykke Dovre midt i «fargeriket»

Å åpne Instagramprofilen til @bypiapei er som å åpne smågodtposen når du har lavt blodsukker. Fullt av farger og du har lyst på alt – og mer.

@bypiapei er kanskje Dovrepeisens mest fargerike følger på Instagram. Pia Håkonsen jobber som interiørveileder og er opptatt av å skape spennende hjemmemiljøer for andre. Selv beskriver hun sin egen stil som: urban-moderne-leken-fargerik.
– «Vi er en leken familie som elsker superhelter, farger og ting som får oss til å le – og det bør også gjenspeile hjemmet vårt! Noen har behov for å skape soner hvor man kan trekke seg vekk, mens vi er i den andre: Vi elsker å være sammen, og huset vårt er derfor tilpasset nettopp dette.»


Stuen og peisen

Stuen med åpen kjøkkenløsning er favorittrommet til hele familien Håkonsen. Her tilbringer de mesteparten av tiden når de er hjemme. Det er hjertet i huset og der de fleste daglige aktiviteter finner sted. Og midt imellom friske farger, kule kunstverk og moderne kunst står en Dovre peisovn.
cea97a56e660a18de60df579b8360989 v2
Pia Håkonsen
  • Utdannet interiørveileder
  • Står bak Instagram-kontoen @bypiapei
  • Bor i enebolig i Kristiansand med mann og to barn
  • Har en Dovre Vintage i stuen
  • Foto by Pia Håkonsen
– «Vi er jo veldig krye av å være representert i ditt flotte hjem – og at ditt valg falt på akkurat en Dovre Vintage... Kan du fortelle litt om akkurat hvorfor det ble den peisovnen?»
 
– «Jeg tørr nesten påstå at jeg er født programmert til å lete etter det unike og det som gjerne skiller seg litt ut. Derfor hoppet interiørhjertet mitt nesten over et slag da jeg oppdaget Dovre Vintage i et interiørmagasin. Det var kjærlighet ved første blikk. Jeg drømte også om en peis som ikke var sort, og som heller ville fremstå som et spennende og kreativt blikkfang i stuen uten å være for stor og dominerende. Dette var mine viktigste kriterier. Min kjære var nok mer opptatt av kvaliteten, hvordan den brant og hvor mye varme den avga. Med Dovre Vintage fikk vi innfridd alle våre ønsker, og nesten ni år etterpå så er vi fortsatt like forelsket i den fine peisen vår fra Dovre. Om ikke det er en fin kjærlighetshistorie så vet ikke jeg.» 


Design og funksjon

– «Som interiørdesigner har mitt største mål alltid vært å skape personlige hjem med et snev av lekende galskap. Jeg tror at tidløs design og praktiske funksjoner ikke trenger å utelukke hverandre. Akkurat som Dovre Vintage egentlig...»

 

DEL PÅ:
Dovre%20bloggbilde%20700x516

Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober!

Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober!
trender%20Moodboard%202023%20Kari-blogg1

Interiørtrender 2023

Interiørtrender 2023
Hva kan vi forvente av interiørtrender i det kommende året? Bærekraft er fortsatt veldig viktig. Det samme er gjenbruk, som tilfører en retro touch – spesielt på møbler. Fargemessig vil fortsatt det lune og naturlige dominere, men mer dristige farger er på vei inn.
shutterstock_218723122

Fyrer du riktig? Gode tips og triks

Fyrer du riktig? Gode tips og triks
Mange fyrer fortsatt på «gammelmåten», det vil si opptenning av småflis med større vedkubber oppå – gjerne med avispapir i mellom for at det skal ta fyr.